Search

Veganske hasselnøttkuler uten raffinert sukker!

Av og til er det godt med noe digg til hverdags eller helgekosen, eller kanskje du trenger noe sunn snacks å servere i en barnebursdag? Vi viser deg hvordan du enkelt kan lage deilige hasselnøttkuler med kun to ingredienser: daddel og hasselnøtt.


Kvern 2 dl hasselnøtter til fint mel. Du kan bruke andre nøtter om du ønsker dette, men vi syntes hasselnøttene gir en veldig god smak. Vi har brukt en stavmikser med tilhørende beholder med et såkalt s-blad, som kverner nøttene til fint mel. Du kan også bruke en vanlig blender dersom du pleier dette, eller kutte nøttene med en kjøkkenkniv. Jo grovere, jo mer krønsj.



Når nøttene har fått ønsket konsistent blander du i 15 dadler uten sten. Gjerne økologiske.



Husk å ta ut steinen.



Kna nøttemelet og dadlene sammen i en bolle til det blir en jevn deig.



Rull små kuler med hendene og legg de ferdige hasselnøttkulene i en skål eller en stålboks, slik vi har gjort. Dette er den minste stålboksen fra Onyx Containers, som du finner i nettbutikken. Rommer 140ml.


Kulene oppbevares i kjøleskap, hvis de rekker å komme dit da... disse pleier å gå unna i en fei!


NYT!