Search

Sunne havrekjeks med dadler

Av og til frister det med noe godt, og hva er vel bedre enn å spise noe godt som også er sunt? Vi har prøvd oss fram til en enkel og rask oppskrift på havrekjeks. Disse havrekjeksene passer godt som kveldskos med litt pålegg, de er fine å ha med på tur eller i barnas barnehage- og skolematpakke.

FREMGANGSMÅTE:


1. Smelt 200g smør/melkefritt smør i en gryte

2. Bland 6 dl havregryn og 2 dl quinoamel* i en bakebolle

3. Kutt 150 g økologiske dadler i små biter og ha i melblandingen

4. Kryss litt kanel og kardommomme i melblandingen (kan sløyfes)

5. Pisk 2-3 egg og hell over melblandingen

6. Hell deretter i det smeltede smøret

7. Kna deigen godt sammen og form deigen til små "klatter" som du presser flate på bakepapir.

8. Stek havrekjeksene i stekeovnen på 180g i 15 minutter.


*Vi har valgt å bruke quinaomel for å få en grovere kjeks, men du kan selv velge å bytte til et annet mel dersom du ønsker. Dersom du ønsker søtere kjeks kan du tilsette kokosblomstsukker eller honning. Ettersom vi bruker dadler i oppskrifter syntes vi dette gjør kjeksene søte nok.


Håper det smaker!