Search

Stressfri jul? Noen små tanker og tips til en jul med lave skuldre.

Klisjé, men sant? Det der med at jul og stress henger sammen. At vi hele tiden får input om å roe ned, skape en god førjulstid uten kav og mas, men samtidig proppes full av "to do-lister" og alle "skal bare", "burde bare" og "må bare". Vi kjenner oss igjen.


Nå er vi her. Endelig. I starten på det vi håper kan bli en rolig og god julehøytid for oss alle. Julegavene er handlet, juletreet i hus, julematen er plassert i kjøleskapet og vi har kanskje vært så flinke å vasket over det som skal vaskes?


Nedvask av hus har det ikke blitt for vår del, for hvem har bestemt at man skal vaske ned huset før jul eller ha rene vinduer? Hva gjør det vel om det flyr en og annen hybelkanin under sofaen? Er det virkelig så nøye? Eller om gjestene ser gjennom grå og uklare vinduer i stua... Det er vel akkurat sånne vinduer de også har?For å få en rolig jul uten stress og mas er det enkelte huskeregler vi bruker for å komme ned i hvilepuls, og disse har vi lyst å dele med dere. For det er virkelig ikke så lett å bare slappe av og la dagene komme, når hverdagen ellers er så travel. Derfor er vi nokså bevisste på punktene vi deler med deg nedenfor, fordi vi vet de fungerer godt, år etter år, uavhengig hvor vi befinner oss i julen.PLANLEGGING: Vi prøver å være tidlig ute med det ene og det andre før jul, for planlegger vi godt er det lettere å la dagene i julen flyte fra den ene til den andre , uten for mye tankespinn på hva vi har i kjøleskapet, om vi har handlet inn alle julegavene eller om strømpebuksa er uten hull. Skulle vi ha glemt noe er det alltids en nabo som har litt ekstra kaffe eller en venninne som har en kjole eller et smykke å låne oss.
LEGG VEKK MOBILEN: Dette er vel også litt klisjé, for vi vet alle at det er bra å legge vekk mobilen, men likevel kan det være så himla vanskelig. Vi øver oss hele tiden og må faktisk øve oss litt ekstra, for hvem vet om dere klarer dere input fra BeeOrganic på Instagram i julen?


Følelsen av å være utilgjengelig kan være stressende for noen og befriende for andre. Så, hva gjør vi rent konkret? Jo, vi legger fra oss telefonen i et annet rom enn det vi oppholder oss i, for eksempel gangen. Når gjestene kommer oppfordrer vi til det samme. Dette skaper en helt annen form for sosialt samvær, tilstedeværelse og ro. Det blir lettere å se hverandre og opprettholde gode samtaler og øyenkontakt. Det går også ann å ha felles "mobiltid" der alle bruker tid på hver sin mobil på likt. Dette oppleves både fint og mindre frustrerende fordi mobilbruk er avtalt på forhånd og alle bruker mobilen på likt. Et av våre beste tips faktisk.NATUR OG TUR: Kom deg ut! Forskning viser at det å være i naturen har mange helsefordeler, både psykisk og fysisk. Ikke bare er det godt med bevegelse etter mange måltider og søt mat, men det kan være godt å bytte omgivelser, komme seg opp av sofaen, få friskt luft i lungene og kjenne vind, kulde eller sol mot ansiktet. Vårt beste tips hvis det begynner å bli litt amper stemning i familien eller barna, og oss voksne, begynner å bli urolige og frustrerte. Ut, ut , ut i naturen! Finnes ikke noe bedre spør du oss!


IKKE LAG FOR MANGE PLANER: Mange har en tendens til å fylle opp kalenderen, også i julen. Det kan være mange julebesøk, middager og samlinger og ulike arragementer. Hyggelig og sosialt? Ja, men det er ikke sikkert vi skal være med på alt likevel. Det er lov å takke nei. Kanskje du eller familien din trenger noe annet for å ha det bra og for å finne roen? Det er ikke alltid lett å takke nei til hyggelige selskap, men det er heller ingen god følelse å gjøre noe man ikke vil.FORVENTINGER: Vi har ulike forventinger til julen. Snakk om dem sammen, spesielt om dere er flere under samme tak. Gi hverandre rom til å gjøre de tingene som dere har lyst til, så alle får en bit av sin optimale julstemning og juleferie. Det er kanskje lurt å senke forventningene litt også? Selvom det er jul og fokus på kos og hygge er vi jo de samme. Så ikke bli overrasket om det kommer litt friksjon, en småkrangel eller en dør som sier pang. Men er du forberedt på at "hverdagen" også kommer i julen, er det nok lettere å håndtere situasjonen bedre og finne sammen igjen raskere.Så, la oss senke skulderne, la hybelkaninene danse rundt under sofaen, nyte fridagene med alt det gode, legge vekk mobilen og se hverandre inn i øynene, spille spill, se en god film sammen og ikke bli helt på tuppa om ettåringen ikke er i seng til 19.00.Vi ønsker dere alle en riktig god jul! Juleklemmer fra BeeOrganic-jentene

0 comments

Recent Posts

See All