Search

Sitronsyre - naturlig avkalking og rengjøringsmiddel

Sitronsyre er et kjent pulver for mange av oss, men hva brukes det egentlig til og hva er det? Her kommer noen smarte tips du kan bruke sitronsyren til.

Sitronsyre blir stadig mer brukt som et naturlig rengjøringsmiddel og løsemiddel, fremfor tradisjonelle og mer skadelige løsemidler. Ikke bare merkes de sterke løsemidlene i nesen, men kjemikaliene skylles ut i naturen med avløpsvannet. Derfor er sitronsyren et naturlig og miljøvennlig alterantiv for deg som ønsker å fase ut sterke rengjøringsprodukter.


Sitronsyre er en svak, naturlig syre som du finner i sitrusfrukt. Sitronsyre kan brukes som et naturlig husholdningsprodukt og fungerer svært godt på avkalking av både dusj, vask og badekar.

Sitronsyre kan også brukes til rens av kaffetrakter, vannkoker og oppvaskmaskin. Har det kommet sur lukt i vaskemaskinen, kan sitronsyre fjerne dette. Kult, ikke sant? Tilsett alt fra en teskje til en spiseskje, avhengig av størrelsen på maskinen/trakteren. Husk å skyll godt gjennom med vann eller et renseprogram før den tas i bruk igjen.


Sitronsyre har også en lett blekende effekt, og er derfor fin å bruke på misfaring av kjøkkenbenk eller andre benkeflater. Tilsett litt sitronsyre på vaskekluten og gni over flekkene på overflatene du vil behandle. Pulveret kan også brukes til å fjerne matflekker på klær. Tilsett en spiseskje sitronsyret i vannet og la flekken bløtlegges i noen timer eller over natten. Skyll godt av.


Som navnt overnfor er det mange som bruker sitronsyre til avkalking, feks i dusjen. Du kan enten drysse litt pulver over en vaskeklut eller lage en paste ved å blande sitronsyrepulver med vann. Sitronsyre kan fjerne både kalk og såperester i dusj og vask, men kan også brukes til å fjerne misfarging på fliser.

Sitronsyre er også kjent for å fjerne rust, eksempelvis på bil. Du kan da blande 125g sitronsyre med 1 liter vann. La det virke i opptil 24 timer før du skyller av. Slik unngår du bruk av sterke rengjøringsmidler.


Med andre ord er sitronsyre en allsidig gjør-det-selv råvare. Har du flere godt tips til bruk av sitornsyre? Vi vil gjerne høre fra deg :)


Du finner sitronsyre i nettbutikken til Beeorganic her.


// Beeorganic-jentene

0 comments

Recent Posts

See All