Search

Shampo i fast form - et miljøvennlig alternativ

Shampo i fast form har blitt en av mange grønne trender de siste årene, men for mange er det også et ukjent produkt. Hvordan funker det egentlig og hvilke shampo bør du velge?


Hvorfor velge håndlagd shampo i fast form?

Når du velger å bruke en shampo i fast form bidrar du til å redusere store mengder avfall. Tenk bare på hvor mange plastflasker du har i dusjen idag! Miljøaspektet i seg selv er derfor en god grunn til å velge bort shampoflaskene i plast. Selv ble det en tankevekker å se det enkle såpestykket kontra alle plastflaskene. Det kan du lese mer om her.


I tillegg til mindre plast gir det en veldig god følelse å vite at både hud og hår vaskes og behandles med naturlige og økologiske ingredienser. Dermed trenger vi heller ikke bekymre oss for at vi utsetter oss selv og barna for helseskadelige stoffer. Elin, produsenten fra Grims Have vektlegger at huden må tas vare på ettersom den er vårt største organ. Det å bruke håndlagd shampo er derfor en skånsom måte å ta vare på hud, hår og hodebunn, da det kun blir brukt naturlige ingredienser uten fyllstoffer og konserveringsmidler. Sjampoene fra Grims Have etterlater ikke silikonbelegg på håret slik du ellers ville ha fått fra sjampo kjøpt i dagligvaren.Hvordan bruke shampo i fast form?

Det kan være nytt for mange å bruke en shampo i fast form, så her kommer en liten introduksjon:


1. Gjør håret gjennomvått

2. Gni shampostykket direkte inn i hodebunn og hår

3. Sørg for at du har nok vann i håret til at det skummer godt

4. Massér såpeskummet godt inn i håret

5. Skylle shampoen ut av håret


En god huskeregel er at shampobaren skal skumme godt for at den skal gjøre nytten. Skummet sørger for at håret ikke blir fett. Dersom ikke du ikke skummer nok vil du kun vaske med oljene og det er dette som gjør håret fett. Dersom noen av dere opplever at håret blir fett etter hårvask kan det være fordi det skummet for lite. Du kan med andre ord ikke skumme for mye inn i håret. Det er like viktig å skylle ut skummet, da rester fra shampoen kan gjøre håret fett.Hvilke shampo bør jeg velge til tynt hår, langt hår, krøllete hår?

I nettbutikken finner du mange ulike type shampoer, også plantebaserte, og vi har stor forståelse for at det kan være vanskelig å vite hvilke du bør velge. Vi kan kun basere anbefalingene våre på eget hår og hvordan vi har erfart dem etter flere års bruk, samt tilbakemeldingene vi får fra kundene våre. Vi skal likevel forsøke å gi deg en liten oversikt, som vi håper kan være til hjelp når du skal velge deg shampo.


Vi får ofte spørsmål om hvilke shampo som egner seg til tynt, lang, krøllete eller fett hår. Her finnes det desverre ingen fasit fordi hår er utrolig individuelt i forhold til hvordan vi liker at håret skal være i volum, tykkelse og "konsistens". I tillegg er de fleste shampoene svært like i sammensetningen av ingredienser.Dersom du har tynt hår vil du nok generelt oppleve at alle shampoene fra Grims Have vil være fine. Shampoene vil lage volum og oppleves fyldig. Har du derimot langt, tykt hår eller krøller anbefaler vi Geitmelksåpen, som Rebecca med sitt lange, krøllete, fylde hår anbefaler. Dette er egentlig en kroppssåpe, men fungerer like godt som shampo og unnlater at håret blir "fuzzy" og stort. Geitemelksåpen er også fin for deg som har sensitiv hodebunn, da geitemelksåpen virker mild mot hodebunnen. Til barn kan du også bruke den, samt shampoene med havremelk og kokosmelk. Når det er sagt må vi jo si at hundeshampoen også er blitt en favoritt, ikke bare til hunden, men faktisk til oss selv!


Som dere skjønner går shampoene litt "om hverandre" og avhenger av smak og behag, og hvordan du liker håret ditt, og hvordan håret ditt reagerer med de ulike sammensetningene. Dersom du ønsker å teste ut de ulike shampoene kan du bestille små testere, som du finner i nettbutikken.Hva gjør jeg hvis håret oppleves trått og flokete i etterkant?

Det å vaske håret med et sjampostykke er en helt annen opplevelse enn å vaske det med konvensjonelle sjampoer, og mange vil kanskje oppleve at håret ikke blir like glatt som med vanlig shampo. Dette er blant annet fordi shampoene ikke inneholder silikon. Håret blir med andre ord mindre glatt og dersom du skulle oppleve det trått og vanskelig å gre gjennom, anbefaler vi deg å prøve balsamen fra Grims Have. Balsamstykket er laget på veganske, økologiske ingredienser, og inneholder ikke parabener, silikon, sitronsyre, syntetisk duft eller farge. Bruk den på samme måte som shampoen.Hvordan oppbevarer jeg shampoen?

For at shampoen skal holde lengst mulig kan du legg den på en såpeholder slik at den får tørket opp etter bruk. Du finner ulike såpeholdere her. På reise og tur kan du oppbevare såpestykket i et bivokspapir eller i en stålboks. Vi anbefaler å bruke tette og lekkasjefrie stålbokser, gjerne fra Onyx eller Elephant Box.


Hvem er produsenten Grims Have?

Grims Have er en liten, lokalbedrift på Grim like utenfor Kristiansand og Elin er "såpedama" og produsent bak de håndlagde, økologiske produktene. Hun lager såper, shampo, balsam og økologisk hudpleie. Såpene støpes og skjæres for hånd og har naturlig nok litt forskjellig størrelse og vekt. Såpene ligger til tørking i minst 6 uker og er holdbare 2-3 år. Når vi velger et håndlaget såpestykke tar vi også del i et håndverk og en gammel tradisjon. Håndlaget såpe har vært laget, brukt og høyt skattet i århundrer. Derfor er vi utrolig stolte over å ha fått en dyktig lokalprodusent av såper og naturlig hudpleie på laget! Sjekk ut alle produktene til Grims Have her.Skriv gjerne en kommentar dersom du har spørsmål!

Håper du fikk lyst til å teste ut en shampo i fast form.


0 comments