Search

Rå konfektkake fra BeeOrganic!

Dette er den ulimate konfektkake for deg som vil lage noe raskt og enkel som gjestene vil bite seg merke i (bokstavelig talt). Oppskriften inneholder KUN fem ingredienser, og er fri for melk, gluten og raffinert sukker. Den er superenkel å lage og passer til de fleste anledninger.


Som dere allerede vet er det ikke alltid vi følger en oppskrift til punkt og prikke, ihvertfall ikke i de tilfelle vi lager oppskriften . Vi er nokså glad i å slumpe med ingrediensene og sånn er det også med denne konfektkaken. Det kan du også gjøre, for syntes du bunnen til for tørr, tilsetter du mer dadler. Blir sjokoladefyllet for lyst og med for mye kokossmak, tilsetter du litt mer sjokolade. Denne oppskriften er så enkel og god at kaken uansett kommer til å bli god!


Du trenger:

1 boks økologisk kokosmelk

100g mørk sjokolade

ca 20 steinfrie, økologiske dadler

ca 1-2 dl mandler

En klype himalayasalt


Alle ingrediensene finner du i nettbutikken beeorganic.no. Du kan enkelt klikke deg inn på ingrediensene fra oppskriften via lenkene over!FYLL: Smelt sjokolade i et vannbad sammen med den harde delen av kokosmelken. Er kokosmelken mer flytende kan du tilsette noe mindre væske. Sjokoladefyllet skal være nokså flytende, men likevel fyldig.KAKEBUNN: Kvern mandler til fin grovt mel. Unngå for store biter. Her kan du eksperimentere med hvor fint du maler mandlene. Selv liker vi litt grovere mel, for å skape mer tyggemotstand. Deretter kutter du de steinfrie dadlene i små biter, eller bruker en foodprosesser som klarer å knuse dem til små biter. Bland sammen mandlene og dadlene til en fast deig.


Mandlene er ferdig kvernet og tilsettes deretter en bakebolle sammen med dadlene.

Når deigen er fast er du i mål. Den kjennes noe klissete. Syntes du den er for klissete kan du eventuelt tilsette mer mandelmel. Er den for tørr tilsetter du mer dadler.

Finn fram en passende kakeform. Bruk et ubleket og komposterbart bakepapir i bunnen, dersom du bruker en kakeform der ikke veggene kan fjernes. Da er det nemlig enklere å løfte kaken ut etterpå. Kaken er nokså flat, tenk at det skal bli små, fyldige biter med konfekt.


Klem deigen utover i bunnen av formen. Du kan med fordel drysse en klype himalayasalt over den flate bunnen, for å skape en søt-salt smak på kaken. Her kan du selv velge tykkelse på bunnen. Deretter heller du over sjokoladefyllet.


Konfektkaken settes deretter i kjøleskapet. Den er klar når sjokoladefyllet har stivnet. Når fyllet har stivnet tar du kaken ut og deler den i små, lekre sjokoladebiter. Kaken er mektig, så her blir man fort forsynt, men fristelsen for en bit nr.2 og nr.3 er likevel stor!

Du kan pynte kaken med friske bær, raspet sjokolade eller rå, økologisk appelsinskall. Sistnevnte passer ekstra godt til julen eller til påske.


Vi håper du vil like BeeOrganics konfektkake like godt som oss!


// BeeOrganic-jentene
0 comments