Search

RÅ ENERGIKULER MED BANAN - SUNT, GODT & ENKELT... sa vi miljøvennlig?

Lyst på noe godt til kvelden eller kanskje du trenger en kjapp og enkel oppskrift du kan ha i bakhånd når du får gjester i sommer? Eller har du modne bananer på kjøkkenbenken? Ja, da er dette en super måte å bruke opp de modne, brune bananene på , samtidig som du reduserer matsvinn. Kanskje vi heller skal kalle dem miljøvennlige energikuler da?


Du trenger:

2 dl økologiske havregryn

1 dl malte mandler

1 dl pekannøtter ( eller hasselnøtter...Her kan du bruke din favorittnøtt)

1 dl moste bananer ( tilfør mer dersom blandingen blir for tørr)

1 ts økologisk ceylon kanel

1/4 ts økologisk vaniljepulver

1/4 ts havsalt/himalayasalt


Fremgangsmåte:


Mal havregryn og nøtter til en fin blanding. For litt ekstra krunsj kan du male nøttene grovere, eller tilsette spiret bokhvete. Tilsett most banan og de øvrige ingrediensene og bland sammen.


Når du har fått en fast og myk deig ruller du sammen blandingen til små, smakfulle kuler.


Kulene bør spises samme dag og oppbevares i kjøleskap eller i en mattermos dersom de ikke skal spises med en gang. Du kan også fryse dem i et bivokspapir eller en silikonpose fra Stasher,.



Denne oppskriften inneholder kun sunne, gode ingredienser, så dette er virkelig energikuler du kan nyte med god samvittighet. I tillegg er de UTROLIG smakfulle!


Råkulene passer perfekt til en kopp kaffe, i barnas matpakker eller som tursnacks.


Vi håper det smaker!