Search

Påskesnop: daddelkuler med appelsin

Lyst å lage deg noe godt i påsken? Her får du en enkel oppskrift på litt sunnere påskesnop. Du trenger kun tre ingredienser og oppskriften er enkel og krever svært liten tid å lage.


Du trenger kun tre ingredienser: økologiske dadler, nøtter og en økologisk appelsin. Vi bruker økologiske matvarer, men her står du selvfølgelig helt fritt til å velge selv.



Fremgangsmåte:


1. Kvern 2 dl nøtter til en jevn, fin masse. Ønsker du mer cruncy daddelkuler kverner du mindre.


2. Rasp skallet av en økologisk appelsin. Jo mer skall, jo mer appelsinsmak.


3. Kutt opp ca. 2 dl dadler i små biter. Bruk en kniv eller en kjøkkenmaskin som tåler jobben.



Ha nøttemelet og dadler over i en bolle og tilsett ønsket mengde appelsinskall.



Kna blandingen sammen til en seig masse. Når alle ingrediensene er blandet godt sammen, og du sitter igjen med en kompakt deigklump, triller du små kuler ved hjelp av hendene dine.


TIPS: Er deigen klissete kan du tilsette mer nøttemel. Er deigen for tørr tilsetter du mer dadler. Du kan også ha i mer appelsinskall eller appelsinsaft for mer smak.



Lag saftige, myke dadelkuler til påskeferien! Enten du skal en tur i skogen, trenger litt energi på sykkelturen eller bare trenger ren kos til kaffe`n i solveggen hjemme.


Selv om påsken ikke ble helt som planlagt for mange av oss grunnet covid-19, skal vi jammen meg klare kose oss likevel! Vi tørr påstå at snopkulene smaker like godt hjemme, som på hytta.


Håper det smaker!

Påskeklem fra jentene i BeeOrganic.no