Search

Nyttårsforsett: en mer miljøvennlig hverdag i 2020

2020 nærmer seg. Ikke bare går vi inn i et nytt år, men vi går inn i et nytt tiår. Hva med å gjøre det kommende året mer miljøvennlig? Kanskje dette er året du kutter plast og engangsprodukter?Det kan kanskje være utfordrende å navigere i alle de plastfrie og miljøvennlige alternativene. Hvor begynner man? Vi har prøvd å gjøre det enklere for deg ved å foreslå noen enkle, små bytter som vil redusere plast, emballasje og avfall i hjemmet ditt i 2020.


Et av de enkleste byttene du kan gjøre når det kommer til plast og reduksjon av plastemballasje er å bytte til en drikkeflaske i stål eller glass. En drikkeflaske i stål vil vare så og si evig, og du kan bruke drikkeflasken både på tur, jobb, trening, under studier og så videre. Gjør det til en vane å ta med deg din egen flaske, så slipper du kjøpe vannflasker på butikken eller kiosken. Vi vet også fra forskning (Forbrukerrådet.no) at poteniselle helseskadelige stoffer har vist seg å lekke ut i vannet i enkelte drikkeflasker i plast. Enda en god grunn til å droppe plastflasken.Mange bruker gjerne plastfolie til å pakke inn brødskiver, frukt og grønt eller rundt bakebollen. Plastfolie og matpapir kan enkelt byttes ut med bivokspapir, voksark eller bolletrekk. Som du ser på bildet ovenfor vil et bivoksark gjøre samme nytten som plastfolie og holde maten helt tett. Et bivokspapir varer i opptil et år og kan settes inn med ny voks når det ikke klebrer mer. Vi har skrevet et egen blogginnlegg om bivokspapir her og en DIY oppskrift på egne bivokspapir her.Har du fått med deg at det finnes sjampo og balsam i fast form? I nettbutikken selger vi store mengder sjampo, balsam og såpe. Dette er et produkt flere og flere for øynene opp for, og som raskt viser at plastemballasjen reduseres betraktelig. Tenk på alle plastflasken du har i dusjen, eller de du hadde før du begynte å bruke sjampo i fast form?! Leverandøren vår for holder til 10 minutter fra lageret vårt, så dette er et kortreist, håndlagd og økologisk produkt vi virkelig kan anbefale deg å prøve ut dersom du vil ha et grønnere 2020. Les mer om bruken her.

På butikken er det lett å få øye på de tynne plastposene på rull, og det er mange som bruker dem. Ved å bruke et bomullsnett eller nettingnett vil du redusere bruk av plastposer. Dette er også bomullsposer som er fine å bruke hjemme. Utfordringer er å huske posene før du skal på butikken. Selv har vi alltid nett liggende i vesken eller i bilen. På den måten er de alltid lett tilgjengelige, også på de spontane handleturene på dagligvaren.Har du et handlenett liggende? Ta også dette med deg på butikken neste gang, så kan du takke nei til bæreposen i plast. Et tips for å huske handlenettene er også her å legge dem i bilen eller i vesken, samt ha dem lett tilgjengelig i gangen, for eksempel hengende på en knagg.

Dette blogginnlegget kunne blitt langt om vi skulle ramset opp alle de plastfrie byttene du kan gjøre, som barberhøvel i stål, gjenbrukbare sugerør i stål, glass og bambus, oppvaskbøste i tre menskopp, tøybind, fryseposer av mais, bivoksposer og så videre.


Mulighetene for en grønnere og mer miljøvennlig hverdag uten plast er med andre ord stor, og det er jo akkurat det som er så utrolig gøy.Vår visjon er å være det vennlige, lille byttet du trenger for engrønnere og mer bærekraftig hverdag. Ble du nysgjerrig på produktene og ønske om å skape deg en grønnere livvstil? Du er hjertelig velkommen til å titte innom nettbutikken vår, Beeorganic.no.


Vi ønsker deg et godt og grønt nyttår!


// Beeorganic-jentene

0 comments