Search

Miljøvennlige matbokser i metall - lag varierte og sunne matpakker til barna!

"Hvilke matboks bør jeg velge når barnet mitt begynner i barnehagen og skolen?". Dette er et spørsmål vi ofte får i. Fra barn begynner med fast føde og videre inn i skolealder er behovet for en god og solid matboks tilstede. Vi anbefaler matbokser i stål og oppsummere her våre beste tips og råd.


Når det gjelder matbokser har vi svært gode erfaringer med matboksene vi nevner nedenfor, men bygger også anbefalingene på tilbakemeldinger vi får fra kundene våre, som er svært lovende. Mange opplever også det er lettere og mer motiverende å lage varierte og sunne matpakker, dette fordi flere av matboksene har ulike rominndelinger og tilhørende praktiske stålbokser, som gjør det lettere å variere innholdet. Du kan pimpe matpakken med grønnsaker, frukt, nøtter, dadlekuler, enerigbarer, gelantingodteri, kjeks, et kokt egg... you name it! Her er det bare kreativiteten og kostholdet ditt som setter begrensninger for hva du kan fylle matboksene med.


En viktig fordel med matboksene er at du hindrer helseskadelige stoffer å påvirke maten barna skal spise. Det kommer mer og mer forskning som hentyder at plasten vi oppbevarer maten i er uheldig. Ved bruk av matbokser i stål (og drikkeflasker i stål) er dette noe du ikke trenger tenke på.6 måneder-1 år: Fra barnet er 6 måneder eller tidligere begynner det gjerne med små smaksprøver i form av fast føde. Når de minste barna skal introduseres for ulik mat og variere smaker opplevde vi selv matboksene gav rom for mer variasjon, og at småttisene gledet seg til å åpne matboksen og undersøke innholdet. I denne perioden vil du derfor ha mest behov for nette og lette matbokser med flere rom fremfor de største matboksene. Det kan også være praktisk å bruke enkle, små stålbokser til en enkel brødskive, fruktmos eller fruktbiter. Selv lagde vi ofte hjemmelaget grøt og grønnsaks- og fruktmoser i småbarnsperioden, og brukte gjerne da en isolert matboks. Isolerte matbokser holder på både varm og kald mat, og egner seg godt til babygrøt, som for eksempel hjemmelagd hirse- og havregrøt, men også smoothies og middagsmat.


Etterhvert som barnet begynner å spise større mengder mat skan du med fordel bruke de små stålboksene fra ElephantBox. Dersom du ønsker en litt større matboks med flere rom anbefaler vi BeeOrganic matboks med flere rom.Barnehagealder: Når barnet begynner i barnehagenkan du oppleve et behov for en større matboks enn de vi har beskrevet ovenfor. Barnehagene har gjerne ulike ordninger når det gjelder mat og måltider. Noen barnehagebarn spiser frokost i barnehagen, andre har med to matpakker, mens andre kun en og andre ingen. Det er med andre ord ulike behovet og store variasjoner når det kommer til størrelsen på barnets barnehagematpakke.


Da barna passerte to år endret behovet seg og vi byttet til en større matboks. De minste matboksene ble likevel brukt, men gjerne til å romme et lite mellommåltid på vei hjem fra barnehagen eller på tur. Da vi skulle bytte til en større matboks falt valget på BeeOrganic Matboks med tre rom på 1400ml, som er en romlig matboks med flere rom, eller Elephant Box ”to-i-en-matboks” med tilhørende stålboks. Disse matboksene har fulgt oss gjennom alle barnehageårene og virkelig vært solide matbokser. Matboksene har holdt høy kvalitet etter daglig slitasje i barnehagesekken og i barnehagens matpakke-kurv.


Mange barnehagebarn har gjerne med seg et yoghurtbeger til et av måltidene. Dersom du ønsker en matboks som rommer et lite beger yoghurt er Elephant Box på 2 liter, den eneste matboksen i sortimentet vårt som er dyp nok til å romme et yoghurtbeger, med mindre du velger en isolert matboks. De isolerte matbokser holder på varm og kald mat og passer derfor perfekt til yoghurt, middagsrester, grøt og smoothies dersom du ønsker sende med barna dine dette i barnehagen.

Skolealder: Fra barnet er seks år og begynner på skolen anbefaler vi BeeOrganic matboks med flere rom, enten 1400ml eller 1800ml. Dette er alle matbokser som rommer godt og som bidrar til å gi barnet en solid og god niste. Etter hvert som barnet blir eldre er det absolutt matboksene fra BeeOrganic og Elephant Box som er å anbefale, spesielt Elephant Box 2 L som rommer godt (se bilde nedenfor). Bruker barnet ditt matpapir, kan du med fordel gjøre et enkelt miljøvennlig grep og bytte til komposterbare papirposer eller bruke bivoksark. Bivoksark, eller såkalte vokspapir, kommer i ulike størrelser og design, så her kan du la barnet velge ønsket design. Du kan også sende med barna brødskiver i en Stasher Sandwich og oppkuttet frukt i en Stasher Snack. Du finner dem her.
Som nevnt ovenfor er de minste matboksene greie å med med i sekken på vei hjem fra barnehage og skole, til små lunsjer eller til et lite mellommåltid. De er også supre på tur når du trenger ha noe lett tilgjengelig for små og store kropper som trenger ekstra energi opp siste bakken.
Det er verdt å nevne at alle matboksene i stål kan i oppvaskmaskinen. Vi anbefaler at du håndvasker de isolerte matboksene, da de over tid vil miste isolasjonsevnen i oppvaskmaskin. Vi håper dette gav deg en liten oversikt over de ulike matboksene. Du må gjerne legge igjen en kommentar eller sende oss en beskjed dersom du har noe du lurer på, vi hjelper deg mer enn gjerne! Vi legger også ut en film på IG-TV på Instagram der vi viser deg matboksene mer konkret. Du finner den her!


Håper du ble en smule klokere og fikk noen gode tips til matboks uten plast til barn!0 comments