Search

Endelig tid for å spire på kjøkkenbenken

Endelig er våren her og vi fryder oss over å se knoppene komme til syne i hagen. Ingenting er som å se de første vårtegnene, kjenne solen varme i ansiktet og høre de første fuglene kvitre. I disse tider det akkurat som vi finner fram våre gamle kunster fram fra hukommelsen. Det er akkurat som de har ligget i dvale de også. Akkurat som oss. Vi kommer på dem når vi ser det renner små bekker nedover hushjørnene etter snøen, når vi ser påskeliljene i hagen, hører fuglene og en trang etter å se noe spire.


Nå har vi funnet frem glass, et kaffefilter og mungbønner som vi har satt til spiring i vinduet. Vi bruker ofte mungbønner, da de er knasende sprø og potente, små næringsrike bønner proppfulle av proteiner, mineraler og vitaminer. Du får i deg magnesium, kalium, folat og vitamin B6, C, E og K. Disse kan du med fordel bruke i både salater, på knekkebrød eller bare mumse en håndfull når blodsukkeret er lavt.FREMGANGSMÅTE:


1. Dekk bunnen av et romslig glass, for eksempel Ahtable eller et Norgesglass, med mungbønner

2. Hell i vann så det dekker godt. Opp til tre/fire ganger så mye vann

3. Sett glasset på benken over natten

4. Dagen etter bruker du fingrene som sil og skyller ut vannet.

5. Dekk glasset med kaffefilter og fest det med strikk rundt, eller et lite bolletrekk.

6. Legg glasset på siden så bønnene får spredt seg og flest mulig får lys på seg, og la det ligge sånn til neste dag. Du gjentar prosessen med å skylle med vann og sile av med fingrene hver dag. Etter et par dager har det nok begynt å spire ogg du kan sette glasset i kjøleskapet og la det fortsette å spire der.Det er lurt å sette et nytt glass til spiring når det første er satt i kjøleskapet. Det er nemlig så godt at det fort blir spist opp. Mungbønner er det enkleste å spire og når du først har fått taket på det, er det bare å prøve seg på alle slags bønner, linser og frø. Det er samme prinsipp som gjelder. Lett som en plett når du først har skjønt det. Vi har ofte med oss spirene i en liten og tett stålboks til lunsjen på jobb, nydelig!


God sp(i)ring! fra oss i BeeOrganic!
0 comments