Search

DIY: Lag trygge og økologiske våtservietter til baby og barn

Våtservietter er blitt et fast element i foreldres hverdag. Vi tørker barnas hender og ansikt når vi er på farta, og bruker dem til stell og bleieskift. Dette engangsproduktet er lett å like, men det skaper desverre et høyt forbruk som også genererer søppel, så hva med å lage sine egne? Om du ikke får til å bruke det utenfor hjemmet kan du kanskje begynne i det små der hjemme?


Selvom de fleste av dagens våtserviettene på markedet er Svanemerket og godkjent av Astma- og Allergiforbundet er ingredienslisten lengre enn den burde. Vi har derfor lyst å vise deg hvordan du enkelt kan lage dine egne våtservietter med kun to ingredienser: vann og olje.


I nettbutikken vår finner du flere ulike økologiske oljer. Du velger selv hvilke olje du foretrekker å bruke. Du kan blant annet bruke kokosolje, mandelolje, jojobaolje eller druekjerneolje, som i denne oppskriften. I tillegg trenger du bomullskluter. Vi har her brukt de økologiske bomullsklutene fra Imse Vimse, som er supermyke i tekstur.FREMGANGSMÅTE:

1. Kok opp 5 dl vann og avkjøl

2.Tilsett en spiseskje med ønsket olje som du rører inn i vannet med en skje

3. Legg åtte økologiske bomullskluter i vannet og bruk hendene til å kna klutene godt inn i vannet.

4. Vri kluten lett opp, brett dem sammen og legg dem i ønsket beholder


Dersom du har mer oljevann til overs kan du legge flere kluter oppi. Dette vil avhenge litt av tykkelsen på klutene du bruker. Dersom du ønsker at klutene skal være enda "glattere" tilsetter du mer olje. Mange liker å ha mye oljevann på klutene når man skal tørke bort andre ting enn tiss.Vi oppbevarer våtserviettene i en enkel stålboks og putter de bruke i en komposterbar frysepose. Husk å ikke la de våte klutene ligge for lenge i boksen, da det kan dannes mugg over lengre tid.


Dersom dette ikke er noe for deg har vi tatt inn trygge, rene og miljøvennlige våtservietter i nettbutikken. så du kan være helt trygg på at ingredienslisten ikke er uheldig for ditt barns hud og helse. Bocoton Bio sine våtservietter er laget i 100% ren og økologisk bomull, dyrket uten bruk av sprøytemidler. Våtserviettene er ikke klorbleket og ikke tilsatt parfyme eller eteriske oljer. De er helt uten duft, og de er myke og gode mot huden. 


LYKKE TIL!
0 comments