Search

DIY: Lag supersøte bivokslys i eggeskall. Perfekt aktivitet i påsken

Lag bivokslys i eggeskall til påske og pynt opp frokostbordet. Disse lysene er superenkle å lage og kjempegøy for barna å hjelpe til med. I tillegg lukter de helt vidunderlig av bivoks. Ikke bare får du fine hjemmelagde lys, men du blir jammen meg en liten miljøagent også, ettersom eggeskallene blir utnyttet. Spar derfor på eggeskallene og utnytt det som ellers ville havnet i matsøpla.


FREMGANGSMÅTE:


1. Bruk hvite eggeskall som er delt i to. Du kan selvfølgelig male eggene først med maling eller eggefarge.  Du kan også ann å koke eggene i gurkemejevann eller med løk for å få dem gule.

2. Smelt bivoksen i en gryte på svak varme. Vi har en egen gryte dedikert bare til dette formålet. Det er nemlig ikke enkelt å få vekk bivoksen etter bruk. Det som imidlertid er flott er at stivnet bivoks kan brukes igjen og igjen. Du kan gjerne smelte bivoksen i vannbad hvis det er lettere.

3. Fest veken på en liten stålstump fra en binders eller tre den gjennom et lite stållodd du finner i bunnen av telys. De fleste hobbybutikkene selger veker.

4. Plasser veken i bunnen av det tomme eggeskallet og hell den smeltede bivoksen forsiktig nedi. Her kan det være lurt å støtte veken med en finger så den ikke blir skjev.

5. Når bivoksen er stivnet er egget klart til bruk. Du kan med fordel spare på stålloddet etter bruk for å lage nye lys, eller resirkulere det som metall.Lykke til og god påske!

0 comments