Search

DIY: lag din egen miljøvennlig klesvask

Lyst å lage din egen såpe til klesvasken. Her kommer to oppskrifter på hvordan du enkelt kan bruke økologiske såpeflak til klesvask og håndvask.


Økologiske såpeflak gir deg ikke bare en miljøvennlig klesvask, men den er også svært økonomisk, for med 1 kilo såpeflak får du opptil 150 fulle maskinvask. Såpeflaskene kan brukes til både maskin og til klesvasken du vasker for hånd.


Såpeflakene inneholder naturlig glyserin, og er derfor spesielt godt egnet til delikate stoffer som silke, undertøy og ull. Såpeflakene er også godt egnet til sensitiv hud og kan brukes på vask av babyklær. Såpeflakene kan også brukes til å lage såpestykker med, eller en enkel, flytende sjampo.


Såpeflakene er veganske, og laget på 100% vegetabilske, økologiske oljer fra palme og kokos. Såpeflakene har ingen tilsetningsstoffer og inneholder verken duft eller konserveringsmidler. Såpeflakene er heller ikke tilsatt petroleumbaserte stoffer. Du finner dem hos BeeOrganic her.DIY KLESVASK/HÅNDVASK:

Løs opp en håndfull såpeflak i 5 liter varmt vann. Når såpeflakene har smeltet inn i vannet kan du begynne å bløtlegg plaggene dine i såpevann. Legg dem godt nedi vannet, men uten å bevege dem noe særlig. Klem såpevannet godt ut av plaggene og skyll godt til du er sikker på at såpen er borte.


DIY KLESVASK TIL MASKIN: Lag din egen, flytende såpe til klesvask ved å løse opp 40 gram såpeflak i 1 liter varmt vann. Bruk ca. 150 ml av denne blandingen til hver fulle maskin med klær. Oppbevares gjerne i glasskrukke eller en glassflaske.


* dersom klærne er skitne og trenger flekkfjerning, finner du gode, miljøvennlige flekkfjerningsmidler her, som både er naturlige og uten skadelige stoffer for deg og naturen.

0 comments