Search

Alt du trenger å vite om plastfri barbering!

Er du en av de som barberer deg? Ja, da blir det etterhvert endel avfall. Dette er avfall du fint kan redusere og nå er den nye, hotte zero waste trenden å bruke en barberhøvel i stål. Kanskje litt uvant og skummel tenker du.. kan man ikke kutte seg? Funker den på bikinilinjen? Bare til skjegg?Her finner du alt du trenger å vite om plastfri barbering, samt video med tips fra Ingrid Vik Lysne.


Fortell meg om barberhøvelen: En barberhøvel i metall er laget for å vare tilnærmet evig. Ved bruk av en plastfri, tradisjonell barberhøvel er det kun barberbladene du trenger å skifte ut, og høvelen blir derfor det nærmeste du kommer en avfallsfri, zero waste barbering.


Barberhøvelen som er avbildet nedenfor for er en Mühle R89 barberhøvel. Dette er en nett, klassisk og stilren barberhøvel med tradisjonell utforming, og fås i flere farger i nettbutikken. I nettbutikken finner du flere ulike farger og modeller, samt diverse tilbehør som barberblader, koster, stativ med mer.


Hvordan monterer og demonterer jeg barberbladet? Det er veldig enkelt å montere et barberblad til høvelen. Hold i "barberhodet" mens du skrur skaftet rundt og rundt. Når skaftet har løsnet vil du få løs to deler, det ene med et "spor" som du plasserer barberbladet oppi. Sett delene sammen og skru igjen med skaftet.


Hvilke barberblad bør jeg velge? I nettbutikken finner du ulike typer barberblader i pakninger på 5 eller 10. Valg av barberblad vil naturlig nok avhenge av bruksområdet, eksempelvis om du skal barbere legger eller tett skjeggvekst. Som nybegynner anbefaler vi deg å begynne med de tradisjonelle barberbladene fra Mühle. Disse barberbladene er slipt til for å passe de fleste hårtyper og skjeggtyper, eller Lord Classic. De er begge skarpe nok til å ta kraftig hårvekst og kraftig, tett skjegg, men er ikke fullt så skarpe som de aller skarpeste typene av barberblad.

Hvilke barbersåpe bør jeg bruke? Når du skal barbere ansikt eller hud er det viktig at du bruker en god barbersåpe for å unngå nupper og rifter, og for at barberbladene skal gli godt. Mange av barbersåpene på markedet inneholder uheldige stoffer, som blant annet parabener og syntetiske stoffer. Vi anbefaler deg derfor å prøve ut den økologiske og pleiende barbersåpen fra Grims Have, helt uten plastemballasje. Såpen er drøy i bruk og skummer lett. Barbersåpen anbefales til alle hudtyper. Den skjemmer bort huden din med mangosmør, kakaosmør og hampolje.


Gni såpen mellom hendene dine eller i en barberskål med en kost. Husk at du trenger vann for å få såpen til å skumme. Deretter jobber du frem et tykt, deilig og varig skum, som du smører utover hudområdet du ønsker å barbere. Såpen er tilsatt ekstra glyserin for å holde huden myk etter barbering og du vil derfor oppleve å få et silkemykt resultat. Overskudd av oljer i såpen gjør også at barberbladet glir lett, samtidig som den etterlater huden myk og virker fuktighetsgivende.Hvordan rengjør jeg høvelen etter bruk? Etter bruk av høvelen anbefaler vi deg å skylle den godt i vann. Vi bruker gjerne også en bambustannbørste til å rengjøre høvelen dersom eventuelle hår sitter fast. Dette er et fint bruksområdet til de gamle tannbørstene du kanskje ellers ville kastet. De gangene vi bytter barberblad rengjør vi gjerne ekstra, fortsatt ved bruk av tannbørsten. Etter bruk og et godt skyll legges barberhøvelen til tørk.

Hvor på kroppen kan jeg bruke barberhøvelen? Mange spør oss om man kan bruke barberhøvelen til intimsonene, som for eksempel bikinilinjen. Svaret er ja. Barberhøvelene i stål kan brukes på alle områder du ellers ville brukt barberhøvelen av plast. Det du skal huske på er å holde barberhøvelen i en 30 gradersvinkel, for å oppnå best resultat, samt en god barbersåpe.Kan dere vise meg dette i praksis? Ja! Det kan vi. Vi har forsøkt å gi deg en enkel oversikt over produktene og bruk, men vet det likevel kan virke fremmed. Vi har derfor inngått et samarbeid med Ingrid Vik Lysne, som har laget en enkel og informativ video til deg. Vi håper dette vil gjøre det enklere for deg å forstå bruken av den plastfrie abrberhøvelen, samt vi deg lyst til å prøve den ut. Sjekk filmen nedenfor og bli med på badet når Ingrid Vik Lysne barberer leggene.Sjekk også ut informasjonsvideoen laget av Barbershop, som gir deg med skjegg en god og enkel innføring i bruk av barberhøvel, samt hvilke høvel og blader du bør velge.


Hvem er produsenten bak barberproduktene? For oss er det viktig at du vet hvem som står bak produktene vi selger i nettbutikken. Du vil garantert bli en stolt eier av Mühles produkter etter å ha sett filmen nedenfor, samt få stor respekt for det tradisjonelle håndverket. Tyske Mühle ble grunnlagt i 1945 og familiebedriften drives nå av tredje generasjon. Mühle lager barberhøvler, barberkoster og tilbehør til barbering. Kvalitet, design og håndverk er nøkkelordene for produktene fra Mühle. Fortsatt produseres stort sett alt de selger i egne lokaler i Stützengrün.Lykke til og god barbering!

Legg gjerne igjen en kommentar dersom du har spørsmål til oss.

0 comments