Folk

som

inspirerer

Vi møter mange flotte, gode, kreative og inspirerende mennesker på vår vei. På denne siden har vi rett og slett lyst å fremsnakke noen av disse og fortelle om det spennende de gjør!

scroll

0-1.jpeg

Benjamin er kokk, daglig leder og eier av Kristiansands beste (mener vi) restaurant, nemlig Tilstede Mat & Mer. Benjamin og gjengen hans har et stort fokus på bærekraft og bruker derfor lokale råvarer etter sesong. Maten er minimum 50& økologisk, og bedriften er helt klart gjennomsyret av en økologisk tankegang. Denne restauranten er Debio godkjent for sølv, og Miljøfyrtårn, som gjør at de tar miljø på alvor og etterstreber å bli stadig bedre. Benjamin er en ildsjel, full av kunnskap og smil, som vet å inspirere oss. Sjekk innom nettsiden ved å trykke på bilde eller ta deg en tur til Kristiansand og nyt den deilige maten! Vil du bestille de deilige krønsjkulene hjem finner du dem i nettbutikken vår.

Benjamin T. Dogan

TILSTEDE MAT&MER

unnamed.jpg

Vi er blitt veldig glad i Mette. Ikke bare er hun et fantastisk menneske, men utrolig inspirerende! Mette står bak folkebevegelsen "Spis opp maten" og har blant annet  kurert datoskrekk, endret datomerkingen til "best før, men ikke dårlig etter" og fått nordmenn til å kjøpe single, brune bananer og til å spise mat vi før ville kastet. Mette holder foredrag i Norge og utlandet, og er stadig å se, høre og lese om i ulike medier. Våren 2019 gav hun ut sin første bok, som vi er SÅ stolte over å selge i nettbutikken. Følg Spis Opp Maten i sosiale medier og la deg inspirere til å bli en matredder du også!

Mette Havre

SPIS OPP MATEN

835b2b17-2aca-4886-ba16-ed0552a06bb6.png

Vi er så utrolig stolte av å kunne tilby kundene våre lokale, håndlagde produkter som lages 10 minutter unna lageret vårt. Produsenten bak varemerket Grims Have er Elin Bekkelund, som er blitt en god venn og samarbeidspartner. Det er alltid en opplevelse å få hente produktene til nettbutikken på Grim, for der lukter det nydelig såpe lang vei. Elin er en dame som kan faget sitt når det kommer til såpe, og er genuint opptatt av å lage såpe- og sjampobarer av høy kvalitet med naturlige ingredienser så du kan ivareta ditt største organ, huden! Elin er stadig på jakt etter nye, spennende sammensetninger og produkter og lager virkelig gode ting! Ikke rart produktene hennes er en av bestselgerne i nettbutikken. Du finner dem her.

Elin Bekkelund

GRIMS HAVE

0.jpeg

Mange ble kanskje kjent med Ingrid gjennom Symesterskapet på NRK i 2017? Det gjorde vi og har siden fulgt Ingrid på sidelinjen gjennom sosiale medier. Vi føler oss derfor skikkelig heldige som får samarbeide med et så bra menneske som Ingrid: glad, ærlig, trygg, positiv, gøyal, morsom og klok... og så kan hun sy da! Ingrid har en egen nettside der du kan lære mer om klesdesign, redesign og gjenbruk. Hun holder også sykurs og foredrag og lager egne oppskrifter for deg som vil sy klær. Det er bare å børste støv av symaskinen og sette igang, for Ingrid får det til å se himla lett ut! 

Ingrid Vik Lysne

INGRID VIK LYSNE

Stine og Maja er to  målrettede, positive, inspirerende og kunnskapsrike damer. Sammen brenner de for å lære deg hvordan du kan bli trygg på å lage babymaten selv, hvor bra er ikke det? På bloggen legger de ut de lekreste oppskrifter, som har blitt populære blant våre små. Det å lage sunn og næringsrik mat til de minste er noe vi virkelig heier på! Vi anbefaler deg på det varmeste å sjekke ut hjemmesiden og nettbutikken til Bare Bra Barnemat (klikk på bilde). 

Stine & Maja
BARE BRA BARNEMAT

Sophie var tidligere eier av To Good To Go Norge AS, og er virkelig en målrettet dame. Hun har lenge vært opptatt av miljø og matsvinn, og lanserte i 2017 appen To Good To Go, med mål om å redde overskuddsmat som ellers ville bli kastet. Appen har spredt seg som ild i tørt gress og nå er det mange matreddere der ute på bakgrunn av Sophie og gjengen hennes. Har du ikke appen anbefaler vi deg å laste den ned. Et enkelt, men viktig klimatiltak! Gleden er stor når vi sikrer oss en pose med overskuddsmat! Nå er Sophie gått inn i FJONG, og vi gleder oss stort til å følge utviklingen av det geniale konseptet med leie av klær. 

Sophie Wiik

TO GOOD TO GO

Mia  Frogner  er himla god til å lage vegansk mat og viser oss at det er enkelt å redusere animalsk protein i kosten og fortsatt lage de deiligste retter. Hun inspirerer oss lett! Oppskriftene hennes finner du på bloggen hennes eller i de to bøkene hennes, som vi er superstolte over at du kan få kjøpt i nettbutikken! I 2019 ble Mia utnevnt som ambassadør for Miljøhovedstaden Oslo, så denne dame har mange gjennomtenkte tanker og meninger rundt miljø og bærekraft i flere ledd enn bare maten. Vi heier på deg Mia!

Mia Frogner

GREEN BONANZA

I Kristiansand sentrum finner du en liten oase av helse, ernæring og velvære. Spiren Kafé drives av Ingrid, Nora og Tina, og disse skjønne jentene jobber for å skape gode opplevelser i kaféen og har stadig spennende arrangerer som blant annet bakgårdskonserter, markeder , festivaler og ulike kurs. De ønsker å vise at vegansk mat ikke trenger å være kjedelig, og det klarer de virkelig. Spiren kafé er 100% vegansk. Her kan du velge mellom smoothiebowls, juicer, supper, fredagstaco og andre fantastiske småretter og økologiske drikker. Stedet anbefales på det varmeste og du blir rett og slett glad av å være innom!

I samme bygg finner du også Emijoly Yoga & Pilates, som drives av Nina. Nina startet for seg selv i kjellen hjemme i 2013, men vokste fort og har i dag to yogastudio, der du kan praktisere yoga og pilates fra morgen til kveld hele syv dager i uken. Det minner oss litt om vår egen historie, da BeeOrganic også startet i en kjeller. Nina har mange jern i ilden og er en spennende dame å følge fra sidelinjen!

I tillegg finner du også Spireklinikken som drives av Ingrid. Ingrid er fysioterapeut og personlig trener. Ingvild brenner for å spre kunnskap om kropp og helse, og er overbevist om at det fysiske, psykiske og emosjonelle henger sammen og påvirker hverandre.

Med andre ord, ta turen innom her og få påfyll på alle områder! Har du baby anbefaler vi deg Spiren barselkafé.

Spiren Kafé
Emijoly Yoga&Pilates

Spire klinikken